De sollicitatiecoaches
Martine Timmermans
Martine Timmermans startte in januari 2008 haar eigen bureau Take Charge! Al snel ontwikkelde zij zich richting de zorg. Haar stijl van coachen omschrijft zich het beste als resultaatgericht, pragmatisch en betrokken.
Inmiddels heeft zij honderden anios, aios, arts-onderzoekers, jonge klaren en medisch specialisten gecoacht, getraind en aan een opleidingsplek of baan geholpen door een sollicitatietraining. Zij werkt intensief samen met een divers netwerk van coaches, trainers en trainingacteurs. Daarnaast is zij aangesloten bij de NOBCO; de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches en de stichting Counselling. Martine is tevens coach bij Challenge & Support. Ook geeft zij trainingen en workshops voor de Academie voor Medisch Specialisten en De Jonge Specialist.
Ze heeft tal van opleidingen gevolgd op het gehele gebied van Human Resources, Coaching en persoonlijkheidsprofielen interpreteren. Ze is daarnaast gecertificeerd OPQ en DISC assessor, RET en EMDR trainer. De OPQ en de DISC zijn persoonlijksheidsvragenlijsten waarbij het uitgangspunt is dat de vragenlijst bruikbaar is om mensen in werksituaties te beoordelen. Uit ervaring blijkt dat deze testen een goede basis geven om een coachingstraject in te gaan en een zogenaamde 0-meting te hebben. RET is een gerenommeerde psychologische theorie die een methode biedt om belemmerende ideëen onder de loep te nemen, op waarde te schatten en aan de realiteit te toetsen, in plaats van ze als vanzelfsprekend aan te nemen. Het biedt een kader om met elkaar stressbronnen en blokkades te onderzoeken en te helpen betere ‘coping’mechanismen te ontwikkelen. Ze is lid van de NOBCO; de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches. Haar motto is: Take charge! Altijd al iets van plan, doe het dan!
Na haar Universitaire Opleiding heeft Martine 10 jaar lang werkervaring opgedaan bij o.a. Twijnstra Gudde, Cap Gemini en de laatste jaren als HR manager bij PricewaterhouseCoopers. In deze functie heeft zij uitgebreide ervaring opgedaan in het coachen van medewerkers op het gebied van loopbaanvragen. Op dit moment doceert zij ook vakken als Time-Management aan de Hogeschool Utrecht voor oa de opleiding tot PA. Martine heeft zich gespecialiseerd in de anios en aios, arts-onderzoekers, jonge klaren en medisch specialisten en de daarbij veel voorkomende vraagstukken.
Mascha de Ridder
Mascha werkt sinds 2006 als zelfstandig trainer en teamcoach voor verschillende organisaties in de zorg en geeft daarnaast 1 op 1 coaching aan a(n)ios en jonge klaren bij hun zoektocht naar een opleidingsplaats of eerste vaste plek.
‘Ik geloof dat je je eigen doelstellingen het best bereikt door interactieve deelname, heldere uitleg en oefenen. Ik vertrek altijd vanuit vragen en voorbeelden van deelnemers uit de praktijk en maak vraagstukken klein door ze helder te analyseren: zo kom je tot de kern. Uiteraard zijn theoretische modellen belangrijk als kapstok. Toch gaat het er uiteindelijk om dat je aan het eind van de dag weet wat je concreet kunt doen om te veranderen.’
Ze heeft tal van opleidingen gevolgd zowel in- als extern op gebied van geweldloze communicatie, procesbegeleiding, Roos van Leary, en transactionele analyse. Ze is daarnaast gecertificeerd DISC assessor. (DISC zijn persoonlijksheidsvragenlijsten waarbij het uitgangspunt is dat de vragenlijst bruikbaar is om mensen in werksituaties te beoordelen. Uit ervaring blijkt dat deze testen een goede basis geven om een coachingstraject in te gaan en een zogenaamde 0-meting te hebben.)
Vanaf 1996 heeft Mascha gewerkt voor een corporate organisatie waar ze verantwoordelijk was voor het opleidingsbeleid en interne trainingen. In 2006 is zij als zelfstandige trainer en teamcoach gestart binnen de zorg. Naast het geven van trainingen werkt zij voornamelijk als teamcoach en procesbegeleider binnen vakgroepen en organisaties. Daarnaast heeft zij een ruime honderdtal jonge dokters begeleid met het vinden van een opleidingsplek en coacht zij professionals op het gebied van leidinggeven en onderhandelingen voeren.